Κατοχύρωση Λογοτύπου

Το κύριο μέρος ενός σήματος είναι κατά προσέγγιση το λεκτικό του , με περιπτώσεις σημάτων να περιέχουν συνδυασμό λεκτικού και εικόνας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτει ένα σύνθετο σήμα , το οποίο έχει μεγαλύτερη δύναμη και παρουσία. Ζούμε πλέον στην εποχή του ήχου και της εικόνας, και ο τρόπος που πρέπει κάθε επιχείρηση να συστηθεί στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό της είναι μέσο ενός άρτια δομημένου  και ελκυστικού λογοτύπου σχεδιαστικά, και εύκολου στην διατύπωση.

Ανάμεσα στα διάφορα κατοχυρώσιμα χαρακτηριστικά ενός λογοτύπου ορίζονται :

  • Το λεκτικό του μέρος
  • Η έγχρωμη σύνθεση του
  • Η σχηματική του απεικόνιση
  • Η αρίθμηση, σε περίπτωση που υπάρχουν νούμερα/αριθμοί στο λογότυπο.

Πριν τον σχεδιασμό του λογοτύπου πρέπει πρώτα να έχει αποφασιστεί το μήνυμα που θέλει να περάσει η επιχείρηση στον καταναλωτή σχετικά με το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών ή  των προϊόντων της.

Υπάρχουν λογότυπα που παρουσιάζουν ακριβώς το αντικείμενο όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση π.χ. ένας φούρνος που στο λογότυπο του απεικονίζεται σχηματικά το ψωμί , αλλά υπάρχουν και λογότυπα που απεικονίζουν κάποιο σχήμα ή απλά κάποιο λεκτικό χωρίς αυτό να σχετίζεται με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Η TRADEMARK EXPERTS αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη των επιχειρήσεων στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος.

Η κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος αποτελεί μία υπόθεση αρκετά σοβαρή για τη γέννηση και την ευημερία μίας επιχείρησης, αφού αποτελεί το όχημα για τη διαφήμισή της στο καταναλωτικό κοινό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση, αφού σιωπηρά υπόσχεται ποιότητα και εγγύηση.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η νομική κατοχύρωση του εμπορικού σήματος καθώς και η μετέπειτα περιφρούρησή του για πάντα.

Το προσωπικό της TRADEMARK EXPERTS απαρτίζεται από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων και νομικούς με την απαιτούμενη εμπειρία διεκπεραίωσης όλων των απαιτούμενων σταδίων από την φάση του προελέγχου έως και την ολοκλήρωση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Τ : 210 3002876

Ε : Info@trademarkexperts.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.trademarkexperts.gr