Κατοχύρωση Εμπορικού Σήματος

Η Κατοχύρωση Εμπορικού Σήματος μίας επιχείρησης αποτελεί πράξη διασφάλισης του εταιρικού της κεφαλαίου. Το Εμπορικό Σήμα είναι η επωνυμία μίας επιχείρησης η οποία υποκρύπτει την αναγνωσιμότητά της και ουσιαστικά με την κατοχύρωση εμπορικού σήματος εξασφαλίζει τη μοναδικότητα και το όνομα το οποίο έχει τόσα χρόνια χτίσει.

Η Κατοχύρωση Εμπορικού σήματος ανάλογα με το εύρος της προστασίας του σήματος μπορεί να γίνει σε τρία επίπεδα: Εθνικό, Κοινοτικό ή Διεθνές.

Η Κατοχύρωση Εμπορικού Σήματος είναι απαραίτητη διαδικασία για κάθε επιχείρηση, διότι το εμπορικό σήμα είναι το «όχημα» με το οποίο καθίσταται αυτή γνωστή στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό και μέσω αυτού διαφημίζεται. Επί της ουσίας με τη Κατοχύρωση του Εμπορικού Σήματος μία επιχείρηση διακινδυνεύει, αφήνοντας απροστάτευτο και νομικά ακάλυπτο το όνομά της και εμμέσως τη φήμης της, την αναγνωσιμότητά της και την εγγύησή της για καλή ποιότητα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κακόπιστης αντιγραφής εμπορικού σήματος ή κλοπής λογοτύπου, οι οποίες καταλήγουν ολέθριες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες απλά παρέλειψαν να προβούν στην οικονομική και ταχεία διαδικασία της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος σε επίπεδο Εθνικό, Κοινοτικό ή Διεθνές.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.trademarkexperts.gr