Τι να προσέξω πριν ξεκινήσω μία επιχείρηση στην Ελλάδα;

 

 

Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες στον Ελλαδικό χώρο, οι οποίοι τολμούν την έναρξη μίας νέας επιχείρησης είναι ενημερωμένοι για τη χρησιμότητα της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματός τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία ραγδαία αύξηση στις κατοχυρώσεις εμπορικών σημάτων.

Το εμπορικό σήμα είναι το όνομα που εξατομικεύει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες (εμπορεύματα) μίας επιχείρησης έναντι όμοιων ή παρόμοιων εμπορευμάτων άλλης επιχείρησης. Η εξειδίκευση αυτή προϋποθέτει διακριτική ικανότητα του σήματος που επιλέγεται, ώστε να μπορεί να εκπληρωθεί η οικονομική αποστολή του σήματος, η οποία συνίσταται κατά κύριο λόγο στην πληροφόρηση του καταναλωτή για την ύπαρξη του συγκεκριμένου εμπορεύματος που διακρίνει έναντι άλλου.

Ένα εμπορικό σήμα αποτελείται από λέξη ή λέξεις, ονόματα, ψευδώνυμα, απεικονίσεις, σχέδια, γράμματα, αρκτικόλεξα, αριθμούς, φράσεις, σήματα, κλπ. Σήμα επίσης θεωρείται και ο τίτλος ενός περιοδικού ή μίας εφημερίδας.

Το εμπορικό σήμα, δηλ. ο τρόπος σύστασης μίας επιχείρησης στο καταναλωτικό κοινό, μπορεί να μην περιορίζεται μόνο σ’ ένα λεκτικό μέρος, αλλά να συνοδεύεται και από μία απεικόνιση, η οποία συνειρμικά θα μεταδίδει στους καταναλωτές την

εταιρική κουλτούρα, τις αξίες της και το εταιρικό όραμα. Αυτό συνιστά το λογότυπο μίας εταιρείας. Το λογότυπο είναι κρίσιμο για τον σχηματισμό στο υποσυνείδητο του καταναλωτή της πρώτης εντύπωσης, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι καλαίσθητο και προσεγμένο, αφού είναι ο πρώτος μοχλός προσέλκυσης του καταναλωτή.

Η κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος αποτελεί μία υπόθεση αρκετά σοβαρή για τη γέννηση και την ευημερία μίας επιχείρησης, αφού αποτελεί το όχημα για τη διαφήμισή της στο καταναλωτικό κοινό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση, αφού σιωπηρά υπόσχεται ποιότητα και εγγύηση. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η νομική κατοχύρωση του εμπορικού σήματος καθώς και η μετέπειτα περιφρούρησή του για πάντα.

Η TRADEMARK EXPERTS αποτελεί τον εξειδικευμένο συνεργάτη των επιχειρήσεων στην κατοχύρωση εμπορικού σήματος.

Η κατοχύρωση ενός εμπορικού σήματος αποτελεί μία υπόθεση αρκετά σοβαρή για τη γέννηση και την ευημερία μίας επιχείρησης, αφού αποτελεί το όχημα για τη διαφήμισή της στο καταναλωτικό κοινό, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση, αφού σιωπηρά υπόσχεται ποιότητα και εγγύηση.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η νομική κατοχύρωση του εμπορικού σήματος καθώς και η μετέπειτα περιφρούρησή του για πάντα.

Το προσωπικό της TRADEMARK EXPERTS απαρτίζεται από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρήσεων και νομικούς με την απαιτούμενη εμπειρία διεκπεραίωσης όλων των απαιτούμενων σταδίων από την φάση του προελέγχου έως και την ολοκλήρωση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Τ: +30 210 3002876

Ε: info@trademarkexperts.gr

 

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο www.trademarkexperts.gr